Meny

Javascript verkar inte påslaget? - Vissa delar av Lunds universitets webbplats fungerar inte optimalt utan javascript, kontrollera din webbläsares inställningar.
Du är här

FN-tryck

UB är ett FN-bibliotek
UB är depåbibliotek för material publicerat av Förenta Nationerna sedan 1947. Därför får vi ett urval av publikationer från FN:s huvudorgan, regionala kommissioner och vissa underorgan.

Vi har mötesprotokoll, resolutioner, official records, rapporter, årsböcker, tidskrifter,  analyser, statistik och ett stort antal böcker som behandlar FN:s  verksamhetsområden.

Så hittar du FN-tryck

Du kan hitta mycket FN-tryck via FN-organens egna hemsidor. Alla dokument från FN:s huvudorgan och dess underkommissioner publiceras elektroniskt.

United Nations Digital Library

Databas med dokument 1993- (alla dokument från FN:s säkerhetsråd), resolutioner 1946-, tal, pressmeddelanden m.m.

Sök i United Nations Digital Library

United Nations iLibrary

Digitalt bibliotek med nyare FN-publikationer, rapporter, statistik och tidskrifter. För läsning, vi har inte tillgång till nedladdning.

Sök i United Nations iLibrary

UB:s guide till FN-tryck

Läs mer om hur du söker FN-material på UB (PDF)

DagDok

Guide till var man hittar FN-tryck gjord av Dag Hammarskjöld- och Juridiska biblioteket i Uppsala. Bra ingångar till olika ämnen.

Gå till DagDok

Så beställer du FN-tryck

FN:s tryckta böcker och serier hittar du i vår katalog LUBcat, men de flesta enskilda dokument (så kallade UN Documents) är inte registrerade där. Materialet är magasinerat, och du måste beställa fram det i förväg. Kontakta oss för mer hjälp.

Sidansvarig: