Meny

Javascript verkar inte påslaget? - Vissa delar av Lunds universitets webbplats fungerar inte optimalt utan javascript, kontrollera din webbläsares inställningar.
Du är här

Skåp & vagnar för materialförvaring

På UB kan du som är forskare hyra skåp och vagnar för förvaring av böcker du lånat hos oss. Lånetiden är ett år med möjlighet till förlängning. Vi har också vagnar som alla kan låna gratis i max 6 månader.

Du som är doktorand eller lärare/forskare på Lunds universitet eller annat lärosäte och registrerad låntagare vid biblioteken vid Lunds universitet kan hyra skåpen och vagnarna som finns i våra forskarsalar. Lånetiden är ett år, med möjlighet till omlån. Eftersom vi har ett begränsat antal skåp och vagnar försöker vi i första hand tillgodose önskemålen från dig som regelbundet besöker biblioteket och arbetar med litteratur som enbart får läsas på UB, så kallade läsesalslån. 

Storlek och hyreskostnad

Materialförvaring litet skåp
Litet skåp: 37 x 37 cm, djup 40 cm. Kostnad 125 kr/12 månader

mellanstort skåp
Mellanstort skåp: 109 x 23 cm, djup 40 cm. Kostnad: 250 kr/12 månader

 

Materialförvaring stort skåp
Stort skåp: 109 x 35 cm, djup 40 cm. Kostnad 250 kr/12 månader

materialförvaring vagn
Vagn: rymmer 2,5 hyllmeter, djup 30 cm. Kostnad 500 kr/12 månader

Du som lånar material i lite större storlek, så kallat folioformat, bör hyra ett stort skåp istället för en vagn, detta då vagnar är lite för smala för folioformatet.

Så här hyr du

Du hyr din förvaring genom att vända dig till informationsdisken på UB och du betalar direkt med kredit- eller betalkort eller via faktura. Om din institution ska stå för kostnaden, behöver du ha med dig uppgift om kostnadsställe för att vi ska kunna internfakturera.

När du tar emot nyckeln till förvaringen godkänner du samtidigt särskilda villkor, se länk nedan. Läs igenom dessa villkor innan du hyr din förvaring. 

Villkor för materialförvaring (PDF)

När hyrestiden är slut

När det har gått ett år från det att du lånade/hyrde så kommer du att få påminnelsemejl av samma sort som du får för böcker. Det är då dags att gå till informationsdisken igen, för att antingen låna om förvaringen och betala på nytt eller återlämna nyckeln om du inte vill behålla förvaringen. Glöm inte att ta med din nyckel till informationsdisken om du vill låna om din förvaring.

Gratis förvaring

Det finns även vagnar i våra publika utrymmen som inte har någon kostnad men som enbart har en lånetid om 6 månader, utan möjlighet till förlängning. Dessa vagnar kan lånas av alla.

Sidansvarig: