Meny

Javascript verkar inte påslaget? - Vissa delar av Lunds universitets webbplats fungerar inte optimalt utan javascript, kontrollera din webbläsares inställningar.
Du är här

Taylor & Francis

Läs- och publiceringsavtal
Forskare vid Lunds universitet kan via ett nationellt avtal publicera open access utan avgift i cirka 2300 tidskrifter från Taylor & Francis. Publiceringsavgifterna (article processing charge, APC) är redan betalda för alla forskare vid universitetet.

Om avtalet

Avtalet är av modellen read- ocn publish som kombinerar prenumerations- och publiceringsavgifter. Då avtalet är nationellt finns det ett tak på 1450 APC (avgiften för att publicera med öppen tillgång) för alla deltagare i avtalet. När det nåtts upphör publish-delen av avtalet att gälla, så det är först till kvarn som gäller.

Avtalet gäller artiklar publicerade under 2018 och senare.

Det är endast publikationstyper som Taylor & Francis klassificerar som ”core content” ingår i avtalet.

Lista över vilka publikationstyper som är Core content (PDF)

Tidskrifter som ingår

Avtalet gör det möjligt att publicera med öppen tillgång i cirka 2300 av Taylor & Francis hybridtidskrifter, ”Open Select journals”. Hybridtidskrifter kallas de tidskrifter som finansieras av både prenumerationsavgifter och författaravgifter.

Lista över tidskrifter tillgängliga för publicering inom avtalet (PDF)

Förlagets rena open access-tidskrifter ingår inte i avtalet, men för dessa kan du istället söka pengar ur den centrala APC-fonden.

Lunds universitets APC-fond

Arbetsflöde för författare

Som Corresponding author, var tydlig med affilieringen till Lunds universitet och använd alltid LU / LTH e-post vid kontakt med förlaget. På så sätt identifieras artikeln automatiskt som aktuell för open access-publicering inom ramen för avtalet.

Om artikeln accepteras för publicering får universitetsbiblioteket ett meddelande om att verifiera affilieringen, varpå artikeln blir öppet tillgänglig direkt vid publicering.

Fler avtal för LU-forskare

Fler avtal som ger fria eller rabatterade publiceringsavgifter

Sidansvarig:

Kontakt

För frågor om avtalet eller open access-publicering i stort, kontakta:

apclund [at] listserver [dot] lu [dot] se