Meny

Javascript verkar inte påslaget? - Vissa delar av Lunds universitets webbplats fungerar inte optimalt utan javascript, kontrollera din webbläsares inställningar.
Information till studenter och medarbetare angående coronaviruset finns på lu.se!

- Klicka här för att dölja meddelandetInformationtillstudenterochmedarbetareangåendecoronavirusetfinnspålu.se!

Du är här

Taylor & Francis

Läs- och publiceringsavtal
Forskare vid Lunds universitet kan via ett nationellt avtal publicera open access utan avgift i cirka 2300 tidskrifter från Taylor & Francis. Publiceringsavgifterna (article processing charge, APC) är redan betalda för alla forskare vid universitetet.

Om avtalet

Avtalet är av modellen read- ocn publish som kombinerar prenumerations- och publiceringsavgifter. Då avtalet är nationellt finns det ett tak på 1450 APC (avgiften för att publicera med öppen tillgång) för alla deltagare i avtalet. När det nåtts upphör publish-delen av avtalet att gälla, så det är först till kvarn som gäller.

Avtalet gäller artiklar publicerade under 2018 och senare.

Det är endast publikationstyper som Taylor & Francis klassificerar som ”core content” ingår i avtalet.

Lista över vilka publikationstyper som är Core content (PDF)

Tidskrifter som ingår

Avtalet gör det möjligt att publicera med öppen tillgång i cirka 2300 av Taylor & Francis hybridtidskrifter, ”Open Select journals”. Hybridtidskrifter kallas de tidskrifter som finansieras av både prenumerationsavgifter och författaravgifter.

Lista över tidskrifter som omfattas av avtalet (PDF)

Förlagets rena open access-tidskrifter ingår inte i avtalet, men för dessa kan du istället söka pengar ur den centrala APC-fonden.

Lunds universitets APC-fond

Arbetsflöde för författare

När Corresponding author skickar in ett manuskript är det viktigt att du anger att du är knuten till Lunds universitet samt använder din lu.se e-postadress. På så sätt identifieras artikeln automatiskt som aktuell för open access publicering inom ramen för avtalet.

Om artikeln accepteras för publicering får biblioteket ett meddelande om att verifiera din anknytning, varpå artikeln blir öppet tillgänglig direkt vid publicering.

Fler avtal för LU-forskare

Fler avtal som ger fria eller rabatterade publiceringsavgifter

Sidansvarig:

Kontakt

För frågor om avtalet eller open access-publicering i stort, kontakta:

apclund [at] listserver [dot] lu [dot] se