Meny

Javascript verkar inte påslaget? - Vissa delar av Lunds universitets webbplats fungerar inte optimalt utan javascript, kontrollera din webbläsares inställningar.
Du är här

Oxford University Press

Forskare vid Lunds universitet kan publicera sig Open Access utan avgift i Oxford University Press hybridtidskrifter.

Om avtalet

Avtalet ger kostnadsfri publicering med öppen tillgång i hybridtidskrifter från Oxford University Press. Hybridtidskrifter kallas de tidskrifter som finansieras av både prenumerationsavgifter och författaravgifter. Ett fyrtiotal tidskrifter som ges ut av lärda sällskap, samt förlagets rena open access tidskrifter ingår inte i avtalet. Avtalet gäller år 2019 - 2021.

Avtalet är av typen "först till kvarn" och täcker en gemensam mängd publiceringar för de lärosäten som deltar i avtalet. Avtalet beräknas endast täcka 65% av den totala förväntade publiceringen för alla deltagare i det nationella avtalet för 2019, det finns därför inga garantier för att en inskickad artikel kommer att täckas av avtalet. För 2020 - 2021 täcker avtalet 75 respektive 85% av förväntad publicering.

Tidskrifter som omfattas av avtalet

Avtalet avser publicering i hybridtidskrifter, förlagets rena OA-tidskrifter och titlar från lärda sällskap ingår inte. Notera även att det endast är kostnaden för OA-publicering (APC:n) som ingår, inga övriga kostnader som t.ex. color figure charges eller offprints.

OUP tidskriftstitlar som ingår i avtalet 2019 (PDF)

OUP tidskriftstitlar som är undantagna från avtalet (PDF)

Förlagets rena OA-tidskrifter ingår inte i avtalet, men för dessa kan du istället söka pengar ur den centrala APC-fonden.

Lunds universitets APC-fond

Hur gör jag som författare?

  • När artikeln har antagits för publicering får corresponding author e-post med inloggningsuppgifter till OUP:s ”Author Services site”. På sidan Manuscript Licenses väljs vilken typ av licens artikeln ska publiceras under. Efter att ha valt en Open Access-licens (t.ex. CC BY) och godkänt villkoren för licensen kommer forskaren till sidan Publishing Charges for Your Article.
  • På sidan Publishing Charges for Your Article finns en underrubrik som heter ”Open Access Prepayment Account” med en rullmeny. Välj Swedish Universities (Bibsam affiliated) i menyn.
  • Efter att forskaren har fullföljt de efterföljande stegen verifierar universitetsbiblioteket att artikeln tillhör en forskare affilierad till Lunds universitet och därefter publiceras artikeln open access.

Fler avtal för LU-forskare

Fler avtal som ger fria eller rabatterade publiceringsavgifter

Sidansvarig:

Kontakt

För frågor om avtalet eller open access-publicering i stort, kontakta:

apclund [at] listserver [dot] lu [dot] se