Meny

Javascript verkar inte påslaget? - Vissa delar av Lunds universitets webbplats fungerar inte optimalt utan javascript, kontrollera din webbläsares inställningar.
Du är här

Publicera

Registrera och tillgängliggör dina publikationer
UB:s avdelning för vetenskaplig kommunikation arbetar med stöd i olika delar av den vetenskapliga publiceringsprocessen.

Tillsammans med Forskningsservice driver och utvecklar UB forskningsinformationsdatabasen LUCRIS, där forskare registrerar sina publikationer.

Registrera din forskning i LUCRIS

Sök LU:s forskning i Forskningsportalen

UB ansvarar också för databasen för examensarbeten, LUP Student Papers, där studenter registrerar och publicerar sina uppsatser.

Sök bland LU:s student uppsatser i LUP Student Papers

Vi hjälper även till med stöd och rådgivning i publiceringsfrågor, med särskilda insatser för att främja open access (fritt tillgängliga publikationer). Vi utför bibliometriska analyser av vetenskaplig produktion samt erbjuder stöd och rådgivning i frågor kopplade till utvärdering och bibliometri.

Läs mer på våra undersidor om LUCRIS, LUP Student Papers, open access, parallellpublicering och bibliometri. Du är alltid välkommen att kontakta oss med dina frågor!

Samarbete med fakultetsbiblioteken

Vårt arbete sker i samarbete med Biblioteken vid Lunds universitet. Alla bibliotek inom nätverket arbetar med publiceringsstöd, open access och frågor inom vetenskaplig kommunikation.

Hitta ditt lokala bibliotek och deras stöd till dig som forskare

Sidansvarig:

Kontakt

Har du frågor kring publicering, bibliometri, forskningsdata eller open access kontakta:

publicera [at] lub [dot] lu [dot] se

Har du frågor kring LUCRIS kontakta:

servicedesk [at] lu [dot] se

Sök publikationer och uppsatser

Sök forskningspublikationer i:

Sök studentuppsatser i: