Meny

Javascript verkar inte påslaget? - Vissa delar av Lunds universitets webbplats fungerar inte optimalt utan javascript, kontrollera din webbläsares inställningar.
Du är här

Utställningar

UB anordnar regelbundet utställningar med olika tema i bibliotekets foajé och utanför Tegnérsalen. Målet med utställningarna är att visa bredden på materialet i samlingarna.

The Michael Shoenhals Collection – China During the Cultural Revolution 1966-1976

Maj – December 2018

Bild The Michael Shoenhals Collection – China During the Cultural Revolution 1966-1976

Varmt välkomna att besöka utställningen The Michael Shoenhals Collection - China During the Cultural Revolution 1966-1976. Utställningen hittar du utanför Tegnérsalen och i montern mitt emot informationsdisken.

Utställningen ger en inblick i livet under kulturrevolutionen genom olika småtryck, publikationer och konstverk som rebellgrupper och rödgardister producerade under denna period.

Missa inte chansen att se detta unika och färgsprakande material!

En värld av bilder – Litografin i Sverige 200 år

April – December 2018

Bild från utställningen En värld av bilder- Litografin i Sverige 200 år

Varmt välkomna att besöka utställningen, En värld av bilder – Litografin i Sverige 200 år, i vår foajé.

Utställningen uppmärksammar att det i år är 200 år sedan stentrycket eller litografin introducerades i Sverige av tyskarna Ludwig Fehr och Carl Müller. Tekniken innebar helt nya möjligheter att reproducera bilder och är förutsättningen för den värld av bilder vi lever i idag.

Utställningen blir en kavalkad av illustrerade tidskrifter, nothäften, planschverk, etiketter, affärstryck, kartor, affischer och annat ur UB:s samlingar.

Sidansvarig:

Kontakt

utstallning [at] ub [dot] lu [dot] se