Meny

Javascript verkar inte påslaget? - Vissa delar av Lunds universitets webbplats fungerar inte optimalt utan javascript, kontrollera din webbläsares inställningar.
Du är här

Hitta hit

Universitetsbiblioteket ligger på nära gångavstånd från centrala Lund, Lunds centralstation, och både det södra och norra campusområdet. På den här sidan har vi samlat praktisk information för dig som ska besöka oss.

Om du vill cykla hit

Det finns cykelparkering i UB-parken och även under tak på västra sidan av huset. Du kan också utnyttja hyrcykelsystemet i Lund för att ta dig hit, det finns en station precis vid UB-parken.

Läs mer om hur du hyr en cykel på Lundhahojs webbplats 

Om du vill resa kollektivt

Universitetsbiblioteket ligger cirka tio minuters promenad från Lunds centralstation. Från centralstationen kan du också ta stadsbuss 1 mot Östra Torn och gå av på hållplats Biskopshuset.

Sök och planera din resa i Skånetrafikens reseplanerare 

Om du vill komma hit med bil

De närmaste parkeringsplatserna finns bakom biblioteket, på Helgonavägen. Du kan också parkera strax bredvid LUX eller på parkeringen vid Skissernas museum. Du betalar i parkeringsautomat eller via en app i din mobiltelefon.

Läs mer om betalning via mobilapp på Lunds kommuns webbplats

Handikapplatser finns till vänster om huset och ingången på Helgonabacken, på den västra sidan. Ramp och hiss hittar du strax till vänster om trappan till ingången.

GPS koordinater

Latitud: 55.709493 

Longitud: 13.197948

Sidansvarig:

kontakt

info [at] ub [dot] lu [dot] se

046-222 91 90

Relaterad information